Системата е толкова прогнила, че създава само некадърни и корупмирани кадри

в България

Днес присъствах неволно на един безкрайно интересен разговор.

Девойче, видимо от по-затънтените краища на Родината, се оплакваше, че не е сбъднала мечтата си да учи в ….Симеоново.

За „психото“ трябвало да плати 10 000 лева, а за здравния преглед – 5 000, за да я обявят за годна. Защото мечтата й била да завърши там и да я назначат на държавна работа някъде, било сигурно и не се работело! И безкрайно разочарована, че „само богатите се уреждат“.

Вероятно нямаше да повярвам, ако не го бях чувала и от други места. Както и за места за нотариуси, прокурори и т.н. Ако не си готов да броиш много пари, нямаш бъдеще в системата. Но пък ако влезеш, явно се подразбирало, че ще си ги избиеш отнякъде, та макар и не от заплата!

Естествено, има хора, които си влизат, защото са кадърни и са учили и съответствтат на изискванията. Както и има случайно попаднали в прокуратурата и нотариата – защото са знаели и са били блестящи, а не защото са били предвидени за там.

И после се чудим, защо има корупция. Ако трябва да си платиш хиляди, за да влезеш в системата, няма как да не се опиташ тези пари да си ги избиеш. А със заплата не става…Системата е толкова прогнила, че създава само некадърни и корупмирани кадри. И тук – таме някой промъкнал се интелигент, колкото да има все пак кой да работи!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар