Скандален случай на блокирана спестовна сметка с 5 хиляди в Уникредит Булбанк на родила с бебе на ръце, оставена без пари за храна и вода!

в България

Скандален случай на блокирана спестовна сметка с 5 хиляди в Уникредит Булбанк на родила с бебе на ръце, оставена без пари за храна и вода! Нови факти за издевателства на клиенти – спестители от мастодонта Уникредит Булбанк излизат наяве и стигнаха до нашата редакция.

За бруталния случай разказа Дина Желева – веднага след като избухна скандалът с масовото блокиране на сметки на спестители в Уникредит Булбанк, които не са теглили пари от тях 12 месеца назад.

Уникредит Булбанк блокира разплащателни сметки на клиента, ако не е теглил пари от тях 12 месеца

Ето какво разказа Дина Жечева под материала на BNEWS. Преди 4 години тя е току що родила българка с бебе на ръце и се озовава по нужда в банката Уникредит, за да тегли личните си спестявания.

“На мен още 2020 ми блокираха сметките от Униидиоти (без ред. намеса) с пари по нея и без дори да ме уведомят, нито казаха защо. Отивам да си тегля пари с бебе на ръце и изненада. Това не са хора, това са изроди.”
Това споделя буквално възмутената дама пред нас.

На въпрос дали сметката е отблокирана незабавно и случаят е решен, Дина продължава:

“Нищо не отблокираха, те я бяха закрили директно и прехвърлили парите ми около 5000 ако не се лъжа по тяхна служебна сметка. Та с бебе на ръце и без пари да му купя нито храна, нито вода отидох в банката и то в централата за да си тегля парите. Писах жалба до управителя на уникалните идиоти и никакъв отговор не получих.”

Завършваме този пореден банков етюд на абсурда в стил “Златния телец” в зловещата действителност на рекетьорските институции на банки и регулатори у нас с този коментар на юриста Красимира Д. Парушева:

“Дина Жечева, това е недопустимо, юрист съм и редовно хабя нерви с всички монополисти на пазара.В банките са особено нагли и дебилни. По мой личен казус в друга банка 42 мин. седях докато ми свършат нещо, не е за разправяне. За всяко нещо се звъни до София, накрая си изпуснах нервите. Стана, но благодарение на редови служител, един от двамата, на които им е ясно кое как става.Чух неща, за които не искам да си спомням.Чак ми стана страшно какви хора си играят с живота ни, и този на децата ни.”

BNWES все още очаква обещания отговор от Уникредит по големия скандал, а междувременно случаите на нередности с обслужването на клиенти от една от най-стабилните финансово институции Булбанк продължават да нарастват и да стигат до нас.

Случаите с въпросната банка, на които се натъкваме, не са един и два, а това е много тревожна тенденция на отношение към потребители и спестители, които спонсорират банките.

Два пъти ми се е случвало банката ми в България да блокира всичките ми банкови сметки!
Очевидно големият играч на пазара, колкото е по-голям, толкова повече си мисли, че миже ся тъпче “малкия човек” и неговите граждански и потребителски права.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.