Спасиха най-голямата европейска авиокомпания

в Новини

Управителният съвет на най-голямата европейска авиокомпания одобри условията на Европейската комисия (ЕК), за да получи държавен пакет от финансова помощ в размер на 9 млрд. EUR. „На днешното си заседание управителният съвет на Lufthansa реши да приеме условията на ЕК, за да може да получи от германското правителство стабилизационен пакет” се казва в съобщение на авиокомпанията публикувано на сайта ѝ.

Обемът от искания е бил съкратен. Lufthansa се задължава да предостави на конкурентите не повече от 24% от слотовете на летищата в Мюнхен и Франкфурт, но не повече от позиционирането на 4 самолета.

На 25 май германското правителство одобри споразумение с Lufthansa за помощ в размер на 9 млрд. EUR. Причината да се стигне до помощ в такива колосални размери е пандемията от коронавирус. Предварителни изчисления сочат, че на час германският национален превозвач е губел по 1 млн. EUR. Последните два месеца авиокомпанията отмени близо 95% от полетите си. Плановете са поетапно възстановяване на полетите, като дневно те трябва да достигнат 1800 броя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар