Стотици медици в Хонконг отново не отидоха на работа

в Свят

Стотици медицински работници в Хонконг за втори пореден ден не отидоха на работа, настоявайки за пълно затваряне на границата с континентален Китай, съобщиха световните агенции.

Заради отсъствието на много служители дейността на службите за Бърза помощ е засегната в известна степен, посочиха местните здравни органи. Властите призоваха стачкуващите възможно най-скоро да се върнат към задълженията си в името на пациентите.

В стачката вчера участваха около 2700 души. Протестът е организиран от синдикат на медицинските работници. Активистите се опасяват, че хонконгските болници няма да могат да се справят с наплива на пациенти, ако епидемията се разрасне, имайки предвид силния поток от хора през границата.

До момента е потвърдена смъртта на 425 души, а заразените са над 20 000. Страните от Г-7 съобщиха, че са се договорили да координират усилията за борба с разпространението на болестта. Ще бъдат съгласувани дейностите по спазване на превантивните мерки, за изследване на новия вирус, в сътрудничество със Световната здравна организация, ЕС и Китай.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар