Стотици нови случаи на заразени с коронавирус

в Свят

Нови 397 случая на заразени с коронавирус регистрираха само на 21 февруари здравните власти в континентален Китай. За сравнение, на 20 февруари новорегистраните случаи бяха 889. До момента общо 76 288 души са заразени с вируса в района на континентален Китай. Броят на починалите към 21 февруари е 2345 души.

В епицентъра на епидемията – провинция Хубей, са регистрирани 106 нови смъртни случая. От тях 90 са в столицата Ухан.

В Южна Корея има 142 нови случа на заразени, като така общият им брой е 346. От тях 91 души са в болница в окръг Чондо.

Със 17 се е увеличил броят на заразените през последното денонощие в Япония. Заболелите там вече са 745 души. Сред тях са 3 деца. От общо 47 префектури в Япония, в 15 има регистрирани болни от вируса. Най-много болни има в Токио – 28 души. В резултат, местните власти са отменили част от планираните масови мероприятия.

Най-много от заболелите в района са от круизния лайнер „Даймънд принцес“. Плавателният съд е поставен под карантина за 2 седмици в пристанището на град Йокохама. Заболелите са 634 души.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар