Съседите масово ще се ваксинират

в Свят

Двама от трима гърци заявяват, че ще си поставят ваксина срещу новия коронавирус, показва социологическо проучване на агенция Метрон Аналисис, проведено в периода 1-10 декември. Според анкетата 66.3% заявяват, че ще се ваксинират, докато 27.4% декларират, че не. Процентът на последните е значително по-нисък, отколкото в предишното проучване през септември, когато 42“ твърдяха, че няма да се ваксинират.

Процентът на привържениците на ваксините е по-висок сред хората с по-високи доходи, както и сред страдащите от хронични заболявания. Като важен фактор се очертава и възрастта – сред гърците над 65 години делът на тези, които имат намерение да се ваксинират, достига до 80.4%, а 55% отговарят, че ще го направят със сигурност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар