ТАСС: Българската прокуратура си е присвоила функциите на съд

в България

Политическите скандали следват един след друг, а сега в споровете се включи и прокуратурата, която както изглежда си е присвоила функциите на съд и още на етапа на следствието едва ли не произнася присъди.

Това пише днес в репортаж от София на кореспондентът на руската агенция ТАСС Игор Ленкин, цитиран от Медиапул.

Много наблюдатели са останали с впечатлението, че ведомството играе заради публиката, като прави гръмки показни арести на политици и бизнесмени, продължава авторът.

Той отбелязва, че вероятно за първи път от години зад многолюдните протести не стоят основните политически сили на страната.

Изглежда, че протестиращите не са представители на конкретни политичеси формации, а са просто обикновени граждани, които са уморени от обещания за по-добро бъдеще. Те искат да получат добре платена работа, прилична пенсия и искат социална справедливост, отбелязва още авторът.

В материалът са цитирани политолози, според които България е доста далеч от това, защото политиците много повече се вълнуват от собствените си амбиции, отколкото от интересите на хората.

Източник: Фрог нюз

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар