Тео Ушев призова българите: Сритайте задниците на политиците, ще победим

в България

Аниматорът Теодор Ушев вярва, че всичко ще бъде наред в България.

Той призова сънародниците си да сритат задниците на политиците.

„Днес няма политически герои, всичко е на плейбек, това са едни буфосинхронисти, които само си отварят устата. И това е в световен мащаб, а в България е такава криза, че дори не ми се говори за това, защото тогава тъгата започва да става меланхолия и това не е добре. А пък аз съм позитивен човек и вярвам, че можем да се оправим. И призовавам сънародниците си: Дръжте се, не се предавайте! Сритайте им задниците, всичко ще бъде наред, ще победим! Ние сме по-умни, освен това сме и повече. Ще победим, сигурен съм, че всичко ще бъде наред в нашата държава. Най-малкото след 50-60 години, когато почине и последният човек, живял по времето на комунизма, ще бъдем една прекрасна държава“, отговори той вчера в интервю за Би Ти Ви, попитан как определя днешните политически герои.

Филма си по романа на Георги Господинов „Физика на тъгата“ Ушев определи като „капсула на времето“, в която е вкарал всичко, което е вълнувало неговата генерация – „поколението, което търси себе си, своята идентичност и все не успява да я намери“. „Дали е изгубено полколение не мога да кажа, но факт е, че не успяхме да изпълним мисията си. Всеки един от нас егоистично стана популярен, но като цяло не успяхме да променим света и да го направим по-добро място за живеене, което е и голямата ми тъга“, каза аниматорът.

Ушев определя себе си като свободен творец, а това идвало от съвета, който му е дал баща му – да не скланя глава и да не се съобразява нито с парите, нито с обстоятелствата, нито с политиката. „Смятам, че художник, който е свързан и прекланя глава пред политиците, който сервилничи с тях, в този момент той спира да бъде художник“, каза той.

Източник: Дневник

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар