„Топлофикация“ прекрати спорен договор по настояване на АОРБ

в Новини

"Топлофикация София" прекрати спорен договор за продажба на ток по настояване на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОРБ), водена от Кирил Домусчиев.

В началото на месец октомври общинското дружество трябваше да започне да продава електроенергия на анонимен търговец на ток по цени, които са със 17% под пазарните в момента, припомня "Блиц". Договорът, сключен още на 16 юли, е бил прекратен и не е влязъл в сила, най-вече заради обществения натиск срещу него.

Сега дружеството ще продава тази енергия на сегмента "Ден напред", където в момента цените са по-високи – между 85 и 105 лв./мВтч.

Тъй като оперативно това изисква повече усилия, а и има голям пазарен риск цените да се понижат при евентуални нови ограничения заради коронавирус, е планирано провеждането на нов търг за дългосрочен договор. Преди това обаче ще бъде направен анализ на пазарната ситуация.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар