Трагедия в семейството на Грета Тунберг

в Свят

На 94-годишна възраст почина дядото на Грета Тунберг – известният шведски актьор и режисьор Улоф Тунберг. Тийнейджърката, която се превърна в лице на младежкото движение за борба с климатичните промени, и сестра ѝ Беата споделиха тъжната новина в социалните мрежи, предаде Нова телевизия.

"Той бе един от най-чудесните хора, които някога съм срещала. Ужасно ни липсва", написа 17-годишната шведка. Във вторник Грета Тунберг се срещна в Оксфорд с друга видна млада активистка – Малала Юсафзаи. Двете обсъдиха своите идеи и говориха пред студенти в един от най-престижните университети не само във Великобритания, но и по света.

22-годишната пакистанка, която бе простреляна в главата от талибаните и след това получи Нобелова награда за мир заради борбата си за правото на момичетата на образование, учи в Оксфорд философия, политика и икономика. "Грета е единственият приятел, заради когото бих пропуснала лекции", написа Малала в социалните мрежи.

Тя освен това сподели в Instagram снимка, на която двете са седнали на пейка в парк, с надпис: "Благодаря ти, Грета Тунберг". Шведската природозащитничка отдаде дължимото на пакистанската активистка. "И така… днес се срещнах с моя модел на подражание. Какво друго мога да кажа?", написа в Twitter Грета и публикува две снимки от срещата. Шведската тийнейджърка посети Оксфорд на път за Бристъл, където в петък ще участва в ученическа климатична стачка.

View this post on Instagram

Yesterday my grandfather Olof Thunberg passed away. He was about to turn 95. He was one of the kindest people I have ever known. We miss him terribly. Igår gick min farfar Olof Thunberg bort. Han var en av Sveriges största skådespelare och har stått på scen i över 75 år. Han var en av de snällaste människorna jag någonsin träffat. Vi saknar honom fruktansvärt mycket.

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on Feb 25, 2020 at 11:36am PST

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар