Тръгва помощта за затворените бизнеси

в Новини

До 20 януари се удължава срокът за кандидатстване за финансова подкрепа за микро, малките и средни предприятия, предоставяна от Националната агенция за приходите, съобщи говорителят на агенцията Росен Бъчваров.

По схемата са осигурени общо 156 милиона лева чрез оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, като компаниите могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ между 10% и 20% от оборота им от 2019 година за месеците, в които дейността е била ограничена заради пандемията.

Тъй като се очаква обнародването на законови промени, от приходната агенция призовават да се изчака с кандидатстването по програмата. Ако компания има желание да го направи по-рано, ще трябва да бъдат направени по-сериозни проверки, обясни говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров.

В момента текстовете са за задължения към хазната, а не само за тези, установени при ревизия. Право на помощ имат бизнеси, чиято дейност е изцяло или частично ограничена заради пандемията от COVID-19.

Безвъзмездната помощ може да се използва и за възнаграждения на служителите, обясни още Бъчваров.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар