Тук търсят 50 000 медицински сестри и болногледачи

в Новини

Близо 50 000 са вакантните позиции за медицински сестри и болногледачи в Германия. Съветът на медицинските сестри във ФРГ – DPR, прогнозира, че към 2030 г. дефицитът на кадри може да достигне до 300 000 души.

През 2013 г. федералната агенция по труд започна кампания за набиране на персонал, като мотивира чуждестранните медицински сестри и специалисти да се преместят да живеят в Германия. Поради пандемията, днес този процес е спрян и 1300 специалисти от Мексико и Филипините очакват обработка на заявленията.

От пускането в действие на кампанията преди 7 години във ФРГ са се преместили да живеят и работят 4000 медсестри и болногледачки.

Съветът на специалисти към тези, които искат да работят в Германия е да използват за кандидатстване чрез официалната програма Triple Win. Те предупреждават, че частните агенции са по-малко надеждни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар