Турция скочи на САЩ

в Свят

Турция осъди решението на Съединените американски щати да признаят израелските селища на Западния бряг за законни, предаде „Хюриет дейли нюз“.

Администрацията на Доналд Тръмп посочи, че еврейските селища на Западния бряг не представляват нарушение на международното право. Във Вашингтон посочиха, че тази стъпка дава възможност за мирно решение на конфликта между израелци и палестинци.

Турция обаче реагира остро. Външният министър Мевлют Чавушоглу заяви, че „нито една страна не е над международното право“. Анкара посочи, че действията на Израел са незаконни.

Понастоящем близо 650 000 евреи живеят в повече от 100 населени места, построени след 1967 година, когато Израел окупира Западния бряг и Източен Ерусалим. Палестинците искат тези територии, заедно с Ивицата Газа, за създаване на бъдеща палестинска държава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар