Уж сме в НАТО, а въоръжението на армията ни наподобява на африканско племе

в България

НОВИНИТЕ ДНЕС,

29.11.2019 Г.

– ОСТАВКА В ПРАВИТЕЛСТВОТО.

Бисер Петков беше принуден от Борисов да подаде оставка. Не става много ясно защо, говори се за забавени социални реформи, но всички знаем, че никой от управляващите не се и напъва за такива. Неофициалната информация е, че Петков зад гърба на Борисов е обещал на патриотите някакви социални придобивки за военноинвалидите. За мен проблемът в социалната сфера е кардинален и промени /или така обичаната от политиците дума „рИформа”/, трябва да се направят в самия дух на законите. За да не се създават вечни безработни, болни и т.н. И да се определят приоритетите на държавата за социално подпомагане. Не може хора, които никога не са работили, заради три чавета, да получават колкото трима пенсионери, работили 40 години и плащали данъци и осигуровки. Много щекотлив, но належащ за решаване въпрос.

– КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ БОРИ И ОТ САЩ.

Днес Нейното Превъзходителство Мустафата заяви, че върховенството на закона и борбата с корупцията са основна задача на САЩ в България. Даже Тръмп изпраща у нас правен съветник, който ДА СЛЕДИ. По какъв начин чужда държава ще се бори с корупцията у нас, не става изобщо ясно, нито пък този „правен съветник” какви правомощия ще има и какви данни ще му бъдат предоставяни. А САЩ пък щели да отказват визи на корумпирани политици. При положение, че преди няколко дни Тръмп прие лично капо ди тути капи на българската корупция, това звучи смешно. Явно за американците корупция е всяка схема, в която те не са облагодетелствани!

– ПОРЕДНО НАПАДЕНИЕ НАД ЛЕКАРИ.

Отново нападение над лекари в Окръжна болница в София. Държавата явно не взема никакви мерки, нито пък управите на лечебните заведения. Елементарно е да се наема адекватна охрана, за която да има паник бутон. Не възрастни мъже, които се изправят от стола за десет минути, а като охранителите например на политиците, които незабавно да реагират и да имат широки правомощия. Освен това допълнително да се увеличат наказанията в Наказателния кодекс за нападения срещу медици в лечебно заведение или такива с линейка. Защото това деяние е от много висока степен на обществена опасност. И най-вече – то показва безпомощността и липсата на авторитет на държавата и полицията.

– ПЕРНИК В ПУСТИНЯ.

Продължава кризата с водата в Перник. Явно виновни няма да намерят, нито пък адекватно решение. И проблемът е и в липсата на адекватни кадри и на експерти, които да предложат подходящо решение. И не е само в Перник. Сега се сетиха да проверят нивото на всички язовири. Оказва се, че в Сливен също може скоро да има подобна криза, ако не се внимава. Какво стана с идеята да има държавна институция, която да се занимава с язовирите. Кой всъщност отговаря за тези неща? Ситуацията била под контрол, перничани да се учат да живеят в пустинята.

– ПОСЛЕДНАТА БЪЛГАРСКА ПОДВОДНИЦА.

Последната българска подводница „Слава” ще стане музей. Която е действала във флота от 1985 година. Сега уж просперираме, уж сме в НАТО, а всъщност въоръжението на армията ни наподобява на африканско племе. И точно стратегическият ни сегашен съюзник ни накара да се лишим от въоръжението си. Шапки долу за някогашната българска армия. Която служеше на България.

– ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ НЕ СЕ ДАВА.

По стара традиция, когато се създаде комисия, не се случва нищо. Така и с българо-македонската комисия по общите въпроси за историята. След като не ги приеха веднага в ЕС и НАТО, македонците рязко се разграничиха от България и започна традиционното ни оплюване за всичко. Отново великомакедонски мегаломански идеи, както и твърдения, че България им присвоявала историята. Къде си, Гоце, Яне и други българи, да ги попилеете тези родоотстъпници!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар