Френският премиер хвърли оставка

в Свят

Министър-председателят на Франция Едуар Филип връчи оставката на правителството си на президента Еманюел Макрон, съобщиха френските медии.

"Нов премиер ще бъде номиниран в близките часове", обявиха от Елисейския дворец. Президентът на Франция е приел оставката. Правителството в оставка ще управлява текущите въпроси до номинирането на новия кабинет.

Макрон беше обявил, че ще има нов екип за следване на нов политически път през последната фаза на мандата му до изборите през 2022 г. Президентът на Франция подчерта, че една от реформите, която иска да прокара през последните две години от мандата си, е коренната промяна на пенсионната система.

Младата партия на Макрон „Република, напред!” изпитва трудности да запази първоначалната подкрепа, която имаше след президентската победа през 2017 г. На последните избори на местно ниво партията претърпя поражения в големите градове, докато важни победи записаха „Зелените”. Според проучване на „Фигаро” три четвърти от френските избиратели очакват от президента политическа промяна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар