ЦИК си гласува допълнителни възнаграждения и най-висок клас нови телефони

в България

От публично достъпна информация стана ясно, че и тази година Централната избирателна комисия отново си е гласувала както допълнителни възнаграждения, така и закупуването на висок клас мобилни апарати на членовете си.

Подобни практики за безконтролно харчене в края на бюджетната година, без връзка с реалните резултати от извършената работа, не са чужди и на много от останалите висши държавни органи, учредени със специален закон – КЗК, КРС, КЕВР, КФН, и т.н.

Клуб Просперитет намира тези практики за абсолютно неприемливи, особено във времена на пандемия и дефицити, и призовава Агенция за държавна финансова инспекция да направи обстойна проверка и да даде задължителни указания с оглед тяхната евентуална незаконосъобразност.

Калин Манолов, Клуб Просперитет

Източник: Фрог нюз

Мая Манолова изригна остро срещу ЦИК във Фейсбук:

И ЦИК се наредиха за коледни подаръци в пандемията. След като цяла година се оплакваха, че нямат пари за поръчване на машини за гласуване, намериха пари за най-висок клас нови телефони, за раздаване на бонуси в неуточнен размер и за коледно парти и рекламни материали. През това време десетки хиляди продължават да стоят без работа и да получават по 480лв./месец.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар