ЩЕ ИМА ТАКАВА БЪЛГАРИЯ

в България

ЩЕ ИМА ТАКАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ТАКАВА БЪЛГАРИЯ

Много ми се иска да живея в държава, в която с корумпираните политици да се занимава прокуратурата и съда, а не да се правят гнусни песнички за тях.

Много ми се иска да живея в държава, в която главният прокурор да не обслужва силните на деня, много ми се иска да живея в държава, в която съдебните решения ще са справедливи, а правораздаването бързо и без дискриминация по материално и обществено положение.

Много ми се иска да живея в държава, в която престъпниците да са в затвора, а не по телевизиите и в Народното събрание и Министерски съвет. Много ми се иска да живея в държава, в която медиите да са четвърта власт и да служат на обществото, а не на политиците.

Иска ми се българчетата да не живеят в държава, която е мащеха за тях, всяко дете да усеща подкрепата не само на държавата, но и на обществото. Да няма раждания на деца от деца, убийства от деца за ракия, детска проституция и просене. Иска ми се държавата да подпомага родителите, а не приемни семейства. Иска ми се всяка българка да е спокойна, че може без проблеми да отгледа детето си.

Иска ми се децата с увреждания и проблеми да се чувстват нормално, с колички да може всеки да мине през подлез и да се качи на автобус или в обществена сграда. Иска ми се лечението да не се плаща със събиране на дарения в кутии, а от държавата от вноските, които плащаме.

Иска ми се чиновниците да си вършат работата и да не се разножават по политически начин. Иска ми се всеки българин да получава достойно заплащане. Иска ми се да забранят рекламата на хазарта и бързите кредити. Иска ми се и на никого да не се налага да взема бърз кредит до заплата, защото не може да си плати сметките.

Сегашната политическа система ни прави безпомощни като народ. Тя не може да произведе читави политици и съответно нормална власт. Сегашната политическа система само прикрива тези, които наистина управляват и внася илюзията, че нещо зависи от нас.

Нали знаете как се развързва Гордиев възел. Не става с гледане и опити да направим невъзможното. Няма начин да няма начин! Разберете го. От нас зависи първо да осмислим проблема /което се опитвам да направя и да накарам хората да го осъзнаят/, а след това да вземем решение как да го решим.

И това няма да стане с подписки, референдуми, петиции и кротки протести. Има само едно смазочно масло за историята. И то не е ракия, да ви го кажа!

Елен Гунчева

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар