Южна Корея иска да участва в проекта за нови атомни мощности в Чехия

в Свят

Южна Корея заяви интереса си към проекта за строителство на нови атомни мощности в Чехия за 6,74 милиарда долара. Това може да проправи пътя на двете страни към по-задълбочено сътрудничество в енергийния сектор, стана ясно от виртуална среща между министъра на промишлеността Сунг Юн-Мо и чешкия му колега Карел Хавличек.

На нея Сунг е посочил, че Южна Корея иска да участва в атомния проект, който Чехия планира да развива на площадката в Дуковани. Очаква се строителството на нов енергоблок да започне през 2029 година, предаде агенция "Йонхап".

„Предстоящият проект ще се превърне във възможност за двете страни да открият ново ниво на сътрудничество“, посочи Сунг. Той е предложил двете страни да задълбочат работата си и в областта на изкуствения интелект.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар