Яна Маринова подпали зрителите по БТВ: Едно време не можеше да си намериш работа без БКП

в България

Яна Маринова подпали зрителите по БТВ: Едно време не можеше да си намериш работа без БКП Яна Маринова разказа по bTV за новия си филм „Игра на доверие”, който разказва нейната лична история.

Той е базиран на драматичните отношения на актрисата с майка ѝ, както и на част от собствения ѝ горчив опит с домашното насилие.

„На 17 години момчето, в което бях влюбена, ми разби носа няколко пъти и ме простреля в крака. Аз не го издадох на полицията”, разказа Яна Маринова.

„Дълго време си мислих, че съм се справила сама, но после осъзнах, че майка ми е платила цената предварително”, това каза любимката на зрителите за горчивите уроци, които ѝ е дала майка ѝ. Между тях е и опасен експеримент, при който Яна трябвало да застане със завързани очи на висока скала и да направи крачка назад към пропастта, доверявайки се на майка си, че няма да падне. Именно това е „играта на доверие”, за които става въпрос във филма.

Яна Маринова разказа също, че майка ѝ е била жена, която е изпреварила времето си, в което една жена да е разведена и да гледа сама детето си, е било табу. „Всичко зависеше от Партията, не можеше да си намериш работа, при това в областта, в която си специалист, без помощ”, припомни актрисата.

Тя призова съвременните жени, които са жертва на домашно насилие, да не си отмъшават на мъжете с „малки бели”, а да бъдат по-смели. „Смелостта е да си вземеш детето и да отидеш да живееш на село”, коментира Яна Маринова.

Тя коментира също, че вече българите не са зависими от Партията (БКП), което е огромна промяна и жените могат да търсят реализация като професионалисти свободно. Тя обаче предупреди жените, които се опитват да избягат от мъжете насилници, че трябва да подхождат реалистично и да преценяват опасността, която действията им могат да причинят.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар