1.3 млн. пенсионери живеят под прага на бедност. Това е истината господин Борисов, вие си пътувайте с държавния самолет за 150 човека

в България

Петъчна аутопсия.

“50 милиона за българските пенсионери… Да си имат за празниците” отсече великодушният Бойко Борисов.

Това прави по 40 лева на пенсионер.

Голямо харчене ще падне!

Апропо, той обича да прави подаръци в този диапазон. Ето примерно на Гергов му подари 43 милиона, на Домусчиев пък 58 – и те да си имат да си харчат горките.

Имало пак излишъци, имало борба с контрабандата. Борисовите излишъци са ясни, ама също е интересно, че аз поне не съм видял нито един хванат голям контрабандист.

Ще ви споделя и една интересна статистика – откакто Борисов е на власт обмитените късове цигари спадат драстично – между 25 и 50% през годините. Сега има два варианта – или Българина е спрял да пуши почти наполовина, или едни хора получават едни пари, сещайте се.

Вчера пък един хърватски вестник изкара следното заглавие – “ ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ – Себастиан Курц пристига в Загреб за среща на ЕНП в икономична класа, а вижте как го прави Българския премиер”.

Става въпрос за факта, че Борисов пристига на конгреса на Европейската Народна Партия с държавния самолет Airbus за 150 човека, докато Курц, бъдещият канцлер на Австрия, пристига с билет в икономичната класа.

Нормално хората да се учудват как лидера на най-бедната държава харчи разточително държавни средства за личен комфорт, докато лидерите на богатите държави пътуват рамо до рамо с обикновените граждани. И забележете това не е ДЪРЖАВНО посещение, а партийно.

Само май ние не се учудваме.

И този човек се хвали как дал по 40 лева на пенсионер “да си имали” все едно трябва да му целуват ръка.

И то при положение, че до съвсем скоро пенсиите бяха осъвременявани с нищожни проценти и мижава индексация.

Нека ви споделя за последно една статистика – 1.3 милиона Български пенсионери, майки и бащи, баби и дядовци, живеят под прага на бедност за 2020г.

Това е истината господин Борисов, вие си пътувайте с държавния самолет за 150 човека. Нека ви е комфортно. Заслужил сте.

Кирил Симеонов, Фейсбук

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*