6% ръст на туристите през ноември

в Новини

6% ръст на туристите за ноември отчита браншът. Смята се, че в последно време културният туризъм измества морския. Спа туризмът също бележи ръст.

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма обясни, че най-много у нас идват сърби и румънци. 170 000 са общо туристите, влезли в България през последните 10 години. Той посочи, че у нас има голям проблем с анализа на статистиката. По думите му акцентът трябва да пада върху качеството на услугите.

"Има каша по отношение на това, което излиза от НСИ", отбеляза той.

Пред „България он еър“ Драганов изказа мнение, че българите са конкурентоспособни. Но трябва да има старание сами да раздвижваме туризма си. От бранша обмислят да се направи и „Път на Св. св. Кирил и Методий“, за да се разбере повече за страната ни. Има и фестивален туризъм, за който у нас също има пазар.

"Обръщаме внимание на това да имаме високо качество на предлагането", каза още специалистът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*