Amazon съди Пентагона

в Свят

Amazon съди Пентагона заради договора за облачни услуги на стойност 10 млрд. долара, спечелен в края на октомври от Microsoft, предаде AP.

Жалбата, оспорваща сделката, е внесена във федерален съд вчера. Търгът за огромния проект, известен като ДЖЕДИ (JEDI – Joint Enterprise Defense Infrastructure), изправи един срещу друг водещите технологични гиганти Microsoft, Amazon, Oracle и IBM.

Огромната поръчка привлече обществено внимание и в ранните етапи на процеса имаше спекулации, че победителят ще бъде Amazon. Oracle и IBM оттеглиха офертите си и официално оспориха тръжната процедура миналата година. По-късно Oracle оспори процедурата и в съда, но загуби делото.

Новата система ще съхранява и обработва големи количества класифицирани данни, давайки възможност на въоръжените сили на САЩ да използват изкуствен интелект, за да ускорят планирането на военни действия и да повишат боеспособността си. Сделката бе победа за облачната платформа на Microsoft – Azure, която отдавна се опитва да настигне пазарния лидер Amazon Web Services.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*