LinkedIn: Ето къде служители са най-оптимистични за бъдещето си

в Новини

Служителите в Индия, Индонезия и Китай са по-оптимистични относно бъдещото си кариерно развитие, отколкото работниците в която и да е друга голяма икономика. Това показва ново проучване на LinkedIn.

Нивата на оптимизъм в трите азиатски държави са далеч по-високи, отколкото в някои от водещите пазари на труда в света, включително САЩ, Канада, Германия и Великобритания.

Професионалната платформа изследвала над 30 000 служители, работещи в 22 различни страни и на възраст от 18 до 65 години, за своя годишен индекс LinkedIn Opportunity, който се стреми да измери предизвикателствата и възможностите, засягащи днешната работна ръка.

Показателят измерва седем индикатора за оптимизъм, включително усещането за развитието на регионалната икономика през следващите 12 месеца, финансово възнаграждение и качеството на живот в сравнение с предходното поколение.

Индия оглавява списъка с резултат от 121, доста над средната стойност за света от 100. След това се нареждат Индонезия със 117 и Китай със 116, поради вярата на гражданите в икономическите перспективи на техните страни и нарастващите пазари на работни места. Всъщност 50% от анкетираните от поколението Z(1995-2010) и 48% от милениалите(1980-1994) в трите азиатски страни заявиха, че очакват икономиката на страната им да се подобри през следващите 12 месеца, което ще увеличи възможностите им за работа.

Този оптимизъм отразява широко положителните стопански перспективи за Азиатско-Тихоокеанския регион. Според Световния икономически форум, тази част на света ще стане номер 1 по БВП, дори въпреки сблъсъка на Индия и Китай със забавящия се икономически растеж.

„Работниците в развиващи се пазари са уверени в потенциала им, както и в подобренията на личните си финанси за годината“, заяви Оливие Легранд, управляващ директор на LinkedIn в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Той добави, че има голям контраст между оптимизма на хората в развиващите се и развитите страни, където масово служителите вярват, че икономиката е достигнала точка на насищане и стагнира.

Пример за такива държави, които отчитат средни или под средните нива на вяра в положително кариерно бъдеще, включват Канада с резултат 98, Сингапур с 95, и Великобритания с 91. Същевременно Япония, която е известна с безпощадното си работно време, е класирана на дъното – с 80 точки спрямо индекса.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*