Volkswagen: Завод или в Турция, или никъде

в Новини

Ако Volkswagen се откаже от инвестицията в Турция, компанията изобщо няма да строи нов завод в Европа, а ще прибегне до модернизирането на съществуващ такъв в източната част на Стари континент. Това съобщават от концерна пред информационната агенция DPA

България беше другият основен претендент за новия завод, но не успя да се конкурира с мощта на турската икономика и щедрите обещания на президента Ердоган. Volkswagen отново отлага решението си дали да построи новия си завод край Измир в Турция, припомня exprt.bg. "С този въпрос ще се занимаем най-рано през февруари", се казва в съобщението на концерна от Волфсбург. Първоначално решението трябваше да се вземе през есента, но военната операция на Турция в Северна Сирия стана причина германският концерн да го отложи.

Volkswagen, чийто акционер е и регионалното правителство в провинция Долна Саксония, бе остро критикуван, че с инвестицията от над 1 млрд. EUR ще подпомогне турската икономика и авторитарния режим на президента Ердоган. Ако Volkswagen се откаже от плановете си в Турция, ще обнови съществуващ завод в Източна Европа. Най-вероятно става въпрос за фабриката в Братислава, където ще се сглобяват два от моделите на най-големия производител на автомобили в Европа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар