Галъп интернешънъл за Бай Тошо: 78% казват, че при Бай Тошо бе по-добре…

в Бай Тошо/България

Галъп интернешънъл за Бай Тошо 78% казват, че при Бай Тошо бе по-добре..


При Бай Тошо  беше по-добре! Само 22% от българите не са съгласни с това твърдение сочи изследване на „Галъп интернешънъл”.
Само 22 на сто от българите смятат, че твърдението „При Живков беше по-добре“ не е вярно. Това показват данните от провокативен сондаж на „Галъп интернешънъл“, с който е тествано отношението на хората у нас към поредица крилати фрази или откровени клишета в десетилетията след 1989 г.

Цели 45 на сто от нашенците смятат, че по време на дългогодишното управление на Бай Тошо в България се е живеело по-добре, а 33 процента казват, че нямат мнение по този въпрос.
Близо три четвърти от пълнолетните българи споделят популярната (само)иронична фраза от социалните мрежи: „Съсипаха я тази държава“, а още повече са тези, които са убедени, че в България има мафия (80%)
Единственото по-сигурно от това е само, че преди доматите са били истински – за разлика от сега. Цели 84% подкрепят това твърдение, докато едва 3% смятат, че сега червения зеленчук е по-качествен.

Над 70% от хората твърдят, че т. нар. преход у нас всъщност не е свършил, а 42% са убедени, че „никога няма да се оправим“.
По 54% смятат, че всички са маскари или че демокрацията ни е отнела много, показват данните от допитването проведено в периода между 1 и 8 ноември сред 835 души.
Изследването разкрива и тотална липса на информираност сред хората у нас по въпроса за ролята на Държавна сигурност в живота ни. Почти равни са процентите на хората, които смятат ДС за виновна (32%) и тези, които смятат ДС за невинна (27%). Всъщност по този въпрос най-много са хората без мнение – цели 41 процента.

Крилатата иронична фраза „Костов е виновен“ намира подкрепа сред 49% от анкетираните.
Въпросите за миналото, както може да се очаква, показват разликите в поколенията. Новите генерации почти не знаят дали Костов, Държавна сигурност и т.н. са виновни. Естествено, младите са и най-оптимистично настроените: отчетливо не се съгласяват, че „никога няма да се оправим“, коментират от „Галъп интернешънъл“.

Източник: offnews.bg

Галъп интернешънъл за Бай Тошо 78% казват, че при Бай Тошо бе по-добре.. При Живков беше по-добре! Само 22% от българите не са съгласни с това твърдение сочи изследване на „Галъп интернешънъл”.
Истината е, че все по-малко хора си спомнят какво е било по времето на Бай Тошо и така споменът за онези времена леко по-леко си отива, а в исторически план фактите се подменят, изкривяват и отразяват некоректно! Все пак Демокрацията победи Социализмът и днешните искат да изтрият спомена за този период от българската история.
Но докато има живи, които помнят и споменът за Живков ще живее.
Вечна му памет и мир на душата му!
АМИН !
Вижте още от bultimes
Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

2 Comments

  1. Лично аз смятам,че по времето на Тодор Живков имаше ред и сигурност.Той знаеше как озаптява краците и измамнините, които заемат ключови позиции в едно нормално общество.Велик е Тодор Живков!

  2. Не е необходимо да ми го казва Галъп. Данните на НСИ са доста красноречиви. Намерете данни от годишниците и справочниците до 1989 година и ги сравнете с тези които ги има в Интернет на сайта а НСИ. Ще видите, че потреблението на месо е спаднало над два пъти. И НЕ Е само това. Същото е с производството. Просто не ми ровичка в сайта, а тези които ги бях извадил – не помня къде съм ги заврял. НЕ СМЕ живели богато, но имаше някаква гаранция и сигурност.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Бай Тошо

Отидете горе