Захарова отговори на Германия

в Свят

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова коментира думите на министъра на отбраната на ФРГ относно преговорите с Русия от позицията на сила, отбелязвайки, че Германия се намира в позицията на „зависима държава“.

„Преди няколко дни министърът на отбраната на ФРГ Анегрет Крамп-Каренбауер призова да се водят преговори с Русия за разоражаване от „позицията на силата“. Това винаги е била хубава позиция на германска външна политика и така трябва да остане и в бъдеще“, написа в своя профил в социалната мрежа Facebook Захарова. „Германия все още се намира в позиция, която не е сигурно дали е добра, но е ясно, че е интересна, а именно „зависима държава в сферата на сигурността“. Това не е мой извод. Това е, което се вижда. Цитирам самата Анегрет, признала, че ФРГ не е напълно състоятелна във военната сфера без САЩ“, допълва Захарова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар