Опасно: Какви ходове има Тръмп оттук нататък

в Свят

Дали няма да се наложи да го изнесат от Белия дом заедно със стола му, питат се мнозина наблюдатели. Тръмп възнамерява да се обърне към редица съдилища, вероятно и към Върховния съд. Какво още може да се очаква?

Докато светът поздравява Джо Байдън за изборната му победа, настоящият президент Тръмп продължава да говори за измами, кражби и манипулации. Синът му Ерик призова към „тотална война“, за да бъдели разкрити изборните измами, а един долнопробен агитатор и бивш съветник на Тръмп отправи дори заплахи за убийства.

"Човек, лишен от чувство за чест"

Все повече личи, че Доналд Тръмп няма да се примири с поражението и че не е в състояние достойно да го признае и да пожелае на наследника си успех.

„Това няма как да се очаква от човек, лишен от чувство за чест", отбелязва в тази връзка „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг".

Тръмп смята да се обърне към множество съдилища, вероятно дори и към Върховния съд. Но какво ще направи, ако всичко това се окаже неуспешно, макар да мобилизира около 70 милиона избиратели – повече от всеки друг републикански кандидат-президент преди него?

Дали няма да се наложи да го изнесат от Белия дом заедно със стола му, питат се мнозина наблюдатели. Това би направило държавната криза перфектна. След пошлия театър, който организира, вече нищо не е изключено, коментира Клаус-Дитер Франкенбергер. Не бива да се забравя и това, че атмосферата в САЩ е много разгорещена. Никак не е изключено на някои крайни привърженици на Тръмп да им хрумнат твърди глупави идеи.

Все още има неизвестни

„Ще мине още доста време, докато се установи по безспорен и категоричен начин кой е следващият президент на Америка. Ще се наложат повторни преброявания, ще трябва да се произнесат съдилищата, да се събере Избирателната колегия.

Остава и още едно неизвестно: съотношението на силите в Сената ще се изясни едва през януари, и то чрез два балотажа – и не къде да е, а тъкмо в Джорджия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Свят

Отидете горе