Белият дом бойкотира Конгреса

в Свят

Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да изпрати свой представител на изслушванията по процедурата за импийчмънт тази седмица, съобщи Белият дом, предаде Ройтерс.

Предвожданата от демократи комисия по юридическите въпроси към Камарата на представителите бе дала на Тръмп срок до вчера да отговори дали ще изпрати адвокат изслушването в сряда.

"Не може да се очаква да участваме в изслушване, при положение че свидетелите още не са назовани и е неясно дали правната комисия ще осигури на президента справедлив процес", се казва в писмо на Белия дом до председателя на комисията Джеролд Надлър.

Правната комисия трябва да изготви юридическата основа, върху която могат да стъпят обвиненията срещу Тръмп за целите на процедурата по импийчмънт.

Тръмп е обвиняван, че е оказал натиск върху Украйна да започне разследване срещу неговия политически опонент Джо Байдън.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар