Варна се вдига на протест пред общината заради укриването на замърсяването

в България

Граждани излизат на протестен флашмоб пред община Варна заради потулването на информацията за разлива на фекални води в канала море-езеро.

Събитието е обявено за 18:30 часа в петък, 22 май, съобщава Petel.bg

Призивът за протест е публикуван в групата „За Морската“ във Фейсбук. Ето текста му:

Варненци, ако не бяха медийни публикаци, никой нямаше да разбере, че от август месец миналата година, хиляди кубически метри фекални води се изливат във Варненското езеро, а от там и във Варненския залив. Това е сравнимо с екологична катастрофа.

Мълчанието на Община Варна и скриването на аварията ни напомня за отминали времена, когато под командата на партийния вожд – „Ще си мълчим!“, се поставяше под риск здравето на хората. Каквато и да е причината – умишлено потулване или в следствие на престъпно безхаберие, ние настояваме виновните да понесат своята отговорност.

Мащабното замърсяване на водите в езерото и залива компрометира и туристическия сезон, който и без това е в екстремна ситуация заради пандемията от Covid 19.

Нека изразим гражданското си възмущение от поредното безобразие в нашия град в петък, 22-ри май, от 18:30 пред Община Варна.

Събитието е флашмоб. Моля, спазвайте нужната дистанция!

Варненския залив към 17 май 2020

Публикувахте от Varna Drone в Вторник, 19 май 2020 г.

<

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар