Все повече магазини затварят в Благоевград

в Новини

Все повече търговски обекти фалират в Благоевград. Високите наеми и липсата на клиенти са сред основните причини за затварянето на магазини в града. Наемите за помещение на главната търговска улица са между 2 000 и 5 000 лева на месец.

Според търговци хората предпочитат да купуват стоки от първа необходимост като храна и лекарства и все по-рядко влизат в магазините за дрехи и обувки. Причина за намалялото потребление е и че доста от семействата живеят и работят в чужбина. Търговски обекти фалират и заради липсата на туристи, особено през последната една-две години. Няма ги македонците и гърците, които често идваха да пазаруват в града.

"Лошото е, че в момента се натрупват няколко кризи, като се започне от здравна криза, през демографска криза, мине през икономическа криза. В момента съвсем нормално е при намалено производство да има и намалена заплата и фалирали бизнеси и не е нормално всичките от страна на бизнеса да искат помощ от държавата”, коментира председателят на Търговско-промишлената палата в Благоевград Ромео Шатев.

Празните помещения на търговската улица в Благоевград са обичайна гледка през последната година.

"Нямам представа как ще се оправи тоя град, тъжно”, коментира жител.

"Еми хората нямат пари как да купуват, като е паднала покупателната способност на човек, ето и аз не купувам нищо”, коментира друг.

Благоевградска област продължава да е в челните места по най-нисък месечен доход на човек. Средната брутна работна заплата в частния сектор не надхвърля 800 лева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар