Доверието към Румен Радев е високо. Трябва да се кандидатира за президентските избори

в България

Премиерът подтиква президента да наруши Конституцията, карайки го да заеме позиция за ареста на Алексей Навални.

Трудно е да се прозре мотивът на министър-председателя за това.

Това коментира Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента. Той посочи, че няма практика държавният глава да заема външно-политическа позиция по такъв повод.

Маринов подчерта, че различията между Борисов и Радев са сериозни и са базирани на принципните различия за управлението на държавата и за отношението на държавата към хората.

Александър Маринов коментира пред бТВ, че на консултациите за датата на парламентарните избори са проличали различията между държавния глава и управляващата партия. Напомни, че някои „други се държаха като на махленска кавга“, вероятно визирайки конфликта между Радев и лидера на „Воля“ Веселин Марешки. Експертът обясни, че консултациите са били, за да проверят и готовността на иституциите за провеждане на вота.

„Аз също бях привърженик на малко по-късна дата. Идеата да се отложи датата беше с оглед на това да се подготви изпълнителната власт, за съжаление такава готовност не бе дадена и затова вероятно не се отложи с много датата на вота“, обясни Маринов.

Той смята, че президентът трябва да се кандидатира за президентските избори. Подчерта, че доверието към Румен Радев е високо. Експертът от Стратегическия съвет бе категоричен, че президентът не е разединител на нацията, както афишират управляващите.

„След като ДПС не приема президента, съмнявам се той да ходи и да ги кандърдисва“, коментира Маринов.

И посочи, че не вярва Бойко Борисов да се изправи в президентска битка срещу Радев.

На въпрос за отношенията между президента и лидера на БСП Корнелия Нинова, Маринов каза: „Има опити за интриги“.

Източник: Novini.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар