Емил Караниколов: Не е вярно, че държавата не може да управлява бензиностанции

в Новини

Държавните бензиностанции ще бъдат търговско дружество, което ще изгради своя модел, ще определи своите точки и ще работи така, че да е ясен е пример за това как се формират цените, каква е конкуренцията. Това обясни в съботния сутрешен блок по БНТ министърът на икономиката Емил Караниколов.

"Това за бензиностанциите интересува хората, защото те са свикнали да виждат държавното и искат държавното. Тук важното е данъчните складове. През тези данъчни складове могат да влязат нови играчи. Колкото повече играчи влязат, колкото повече от различни места носят гориво, толкова ще имаме по-добри цени, толкова ще имаме и по-добро качество на горивото", заяви Караниколов.

„Държавата ще бъде предвидим партньор. Не е вярно, че държавата не може да управлява. Всеки, който е бил нелоялен обаче трябва да се притеснява. Пада цената на горивото – това идва при нас след 14 – 15 дни, но когато тя се вдигне – това се случва веднага в България", коментира Караниколов и разкри, че по темата с държавните бензиностанции ще се срещне с Веселин Марешки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар