Ето колко ще платят правителствата за ваксината на Moderna

в Свят

Moderna ще продава бъдещата си ваксината си срещу новия коронавирус на правителствата на цена от 25 до 37 долара за една доза в зависимост от поръчаното количество. Това каза пред германския вестник Welt am Sonntag изпълнителният директор на компанията Стефан Барсел, съобщи "Ройтерс".

"Ваксината ни струва приблизително колкото и грипната ваксина, която е между 10 и 50 долара", заяви той. Европейската комисия иска да постигне сделка с Moderna за доставка на милиони дози от ваксината ѝ на цена под 25 долара за доза.

"Още нищо не е подписано, но сме близо до сделка с Европейската комисия. Искаме да доставим ваксина на Европа и водим конструктивни преговори", каза Барсел пред германския вестник. Очаква се скоро да има споразумение. Ефективността на ваксината на Moderna e 94,5%, обявиха от компанията. От началото на пандемията по света са потвърдени над 58 милиона случая на коронавирусна инфекция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар