Заразените в Русия вече са над 350 000

в Свят

Броят на заразените с новия коронавирус в Русия надхвърли 350 000. Починалите в страната са повече от 3600, съобщиха руските медии, позовавайки се на информация на властите.

Руският оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса съобщи за 8946 регистрирани заразени за последното денонощие. С това общият брой на случаите в Русия вече е 353 427. Броят на новозаразените е под 10 000 за десето поредно денонощие.

Русия остава на трето място в света по брой случаи – след САЩ и Бразилия. През последното денонощие в страната от коронавируса са починали 92 души срещу 153 през предходното. С това общият брой на смъртните случаи в Русия е достигнал 3633.

През последното денонощие най-много смъртни случаи, 13, са регистрирани в Дагестан, следван от Московска област с 11 и Санкт Петербург с пет. Повече от половината от починалите, над 2000 човека, са в столицата Москва. 5499 болни са оздравели и са били изписани от болница. С това общият брой на възстановилите се в Русия вече е 118 798. Коефициентът на разпространение на коронавируса в страната обаче е надхвърлил единица за първи път от 13 май, сочат изчисления на ТАСС въз основа на данните на щаба.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар