Застреляха екс губернатор в тоалетната

в Свят

Бившият губернатор на мексиканския щат Халиско – Аристотелес Сандовал, беше застрелян в гръб от неизвестно лице в тоалетната на ресторант в морския курорт Пуерто Валярта. Охраната му е влязла в престрелка с нападателя. Отведен е в болница, но въпреки намесата на лекарите е починал.

Медиите припомнят, че управлението на Сандовал като губернатор е преминало под знака на картела Халиско Ново поколение. Това е местна престъпна група, която стана една от най-влиятелните в Мексико, оставяйки след себе си смърт и конфликти, отбелязва Ройтерс.

Прокурорът Херардо Октавио Солис заяви, че 46-годишният Сандовал е бил в ресторанта в центъра на Пуерто Валярта заедно с още трима души. Той бил застрелян към 1:40 след полунощ, когато отишъл до тоалетната. Един от 15-те му бодигардове е ранен сериозно при престрелката.

Прокурорът добави, че ресторантът е "манипулирал" местопрестъплението, като почистил отпечатъци и премахнал охранителни камери, в опит "да избегне правосъдието". Според следствието в нападението са замесени 8 до 10 души, но не е ясно кой носи отговорността.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар