Марешки иска наказателна отговорност за президента Румен Радев

в България

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки определи блокадите на протестиращите като „извращения“ и настоя институциите да си свършат работата, за да не позволяват блокирането на кръстовища.

Това съобщава БНТ.

Поиска също така да бъде потърсена наказателна отговорност на Мая Манолова, Румен Радев, Христо Иванов и „Отровното трио“, тъй като смята, че те настройват хората едни срещу други.

По повод предложението за промени в Конституцията Марешки подчерта, че сега е моментът за свикване на Велико народно събрание, но промените не трябва да засягат броя на депутатите, а да бъде приет законопроект за изцяло мажоритарни избори и да бъде забранено на всички, които в момента са на политически постове, отново да бъдат избирани за депутати и министри.

„В края на мандата, може би и в тази напрегната обстановка, в която и всички казват „нова конституция, ВНС, може би е най-доброто време, но не, за да бъде намален броят на народните представители. Аз мисля, че българите не се интересуват от количеството народни представители, а се интересуват от качеството. Защото, ако днес направим ВНС и изберем 120 негодници и утре държавата се срине още по-тежко, после ще правим ВНС, за да изберем 360 народни представители“, каза Марешки.

Източник: Petel.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар