Най-богатите фамилии на света

в Новини

Ключът към успеха на най-богатите фамилии на планетата е техният бизнес. Сред тях са известни на всички марки като Snickers, Chanel, Boehringer Ingelheim и Aldi. Класацията се оглавява от три американски семейства. Първите двама – Уолтън и Марс, печелят от потребителски стоки, а Кох е символът на индустрията в САЩ. Активите на Уолтън възлизат на 215 млрд. USD, а на Марс, които произвеждат Milky Way, Snickers, M & M’s, Twix и Wrigley – 120 млрд. USD.

Четвъртата позиция е за Ал Сауд. На практика семейството управлява Саудитска Арабия и е най-богатата кралска фамилия на планетата. Състоянието идва от огромните запаси нефт в страната. В ТОП 5 влиза семейство Амбани, които притежават конгломерата Reliance Industries. Богатството им възлиза на 81 млрд. USD.

В ТОП 10 има и френско присъствие – луксозните марки Hermès и Chanel. Собствениците им притежават съответно 63.9 млрд. USD и 54.4 млрд. USD.

Деветата позиция е за Германия. Тя се представлява от семейство Бьоринген, което е собственик на фармацевтичната компания Boehringer Ingelheim. ТОП 10 завършва със собственика на германската хранителна верига Aldi.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар