Проф. Кантарджиев: Премиерът винаги много дисциплинирано е спазвал мерките

в България

„Многократно е тестван премиерът и РЗИ е снела карантината му, но той винаги много дисциплинирано е спазвал мерките и ще ограничи масовите си контакти и особено носенето на маска на закрито“.

Това заяви пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, член на Националния оперативен щаб и директор на Центъра по заразни и паразитни болести в отговор на въпрос не беше ли премахната твърде бързо карантината на премиера Бойко Борисов.

Тя бе наложена в петък, защото е контактен на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, който е с положителен тест. Двамата заедно с министъра на земеделието Десислава Танева и предишния уикенд бяха на посещение в Родопите. От кадри и видео, качени във фейсбук профила на премиера, се вижда, че са близо до местни хора без маски. В събота вечерта РЗИ в София обяви, че премахва карантината му, както и тази на Севделина Арнаудова, която предава на живо във „Фейсбук“ визитите му след два отрицателни PCR теста.

Администрацията на Министерския съвет, тоест данъкоплатците, вече няколко пъти бяха глобени заради това, че премиерът не носи маска на местата, където това е задължително. От ведеокадри от негови визити в страната се виждат редица нарушения, сред които целуване на икони. В това време управляващите и здравните власти се опитват да убедят хората да спазват въведените мерки. Кантарджиев все пак добави, че политиците трябва да служат за добър пример на тези, които са ги избирали. Посъветва да се ограничат семейните тържества на закрито и пътуванията. Препоръката му се отнася и до Коледа, когато хората по традиция се събират с близките си. Според Кантарджиев този път това трябва да е само в рамките на едно домакинство, а да не се смесват различни домакинства.

Традициите са изградени във вековете, когато е нямало такива инфекции, а и не вярвам във време на коремен тиф да е имало седенки или да са се ползвали хладните механи, заключи той.

Източник: Дневник

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар