Румен Радев: Кабинетът да разсее всички съмнения, че може да вдигне ветото над РСМ (ВИДЕО)

в България

Румен Радев: Кабинетът да разсее всички съмнения, че може да вдигне ветото над РСМ (ВИДЕО) „Кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че може да отстъпи от ветото за РС Македония“.

Това заяви президентът Румен Радев, като припомни, че идната седмица премиерът Кирил Петков заминава за Брюксел.

И Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно каква позиция ще отстоява премиерът в ЕС. Всяко хитруване или опити за подмяна ще имат тежки последствия, категоричен е Радев.

„Следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система и убиват надеждата на българите, заяви президентът Румен Радев по повод на гласуването вчера на оставката на парламентарния председател Никола Минчев.

Припомняме, вчера едни срещу други застанаха ПП, БСП, ДБ и част от ИТН, а от друга – поискалите оставката депутати от ГЕРБ-СДС, „Възраждане“, част от ИТН и ДПС.

„Парламентът не е тържище – едните пазаруват депутати, другите се канят да договарят да връщат стария корупционен модел. И двете страни убиват доверието и надеждите на българите“, подчерта още Румен Радев.

Според него има „братуване между политически противници в името на властта“.

Блокажът на институциите е факт, но хората чакат бързи решения. Животът поскъпва. А правителството носи цялата отговорност, докато НС не реши друго. Тези скандали не трябва да го отклоняват от решаването на неотложните задачи“, каза още Радев.
Радев коментира и темата за ветото по еврочленството на Северна Македония. Вчера дойде и новината, че от Френското председателство на ЕС ще дойде предложение то да бъде свалено.

Според него кабинетът трябва да разсее съмненията, че може да отстъпи от позицията на България по темата за Северна Македония.

„Идната седмица министър-председателят заминава за Брюксел и трябва да отстои националните интереси. Затова и НС, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява премиерът. Но тя не може да се разминава с рамката на Консултативния съвет за национална сигурност. Всяко хитруване или опити за подмяна ще имат тежки последствия”, заключи президентът.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар