Световната ядрена асоциация ще има нов директор

в Свят

Генералният директор на Световната ядрена асоциация (WNA) Агнета Ризинг, която ръководи организацията от януари 2013 година, ще се оттегли от поста в края на октомври, за да приеме нови предизвикателства, предаде World-nuclear.org.

Нейното място ще заеме д-р Сама Билбао-и-Леон, която в момента е начело на отдела за развитие на ядрените технологии и икономика към Агенцията за ядрена енергия на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Д-р Леон вече е одобрена от Борда на директорите на WNA. Тя има богат професионален опит – работила е в ядрената индустрия, в академичните среди и в световни организации, включително Международната агенция за атомна енергия, и е добре запозната с всички теми в ядрената енергетика – от ядрена безопасност, енергийна и екологична политика до пазари на електроенергия и икономика.

„За мен е чест, че получавам възможността да ръководя Световната ядрена асоциация. Очаквам с нетърпение да работя заедно с членовете на Асоциацията, Управителния съвет и Секретариата, за да продължим да отстояваме с аргументи, че ядрената енергия е чист, надежден, рентабилен и нисковъглероден енергиен източник”, заяви тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар