Съседите загубиха само от този сектор 14 млрд. EUR

в Новини

Едва 4.035 млрд. EUR са приходите от туризъм в Гърция за периода януари-октомври тази година. За сравнение за същия период на миналата сумата е била 17.56 млрд. EUR, сочат данните на Централния статистически институт на страната. За цялата 2019 г. приходите в сектора са възлизали на 18.2 млрд. EUR. Имайки предвид, че редица държави са под карантина, то едва ли въпросната сума от 4.035 млрд. EUR ще нарасне много до края на текущата година, пише гръцкото издание Ekathimerini.

Дефакто приходите от туризъм за първите 10 месеца на текущата година са се съкратили със 77% спрямо същия период на миналата, а броят на туристите – със 76.1. Според анализатори, спадът ще се увеличи след като се оповестят данните за ноември и декември. През миналата година именно тези два месеца са били сред най-печелившите в сектора.

Прогнозата на анализатори е, че първите месеци на новата година няма да се откроят с положителни данни. Най-рано през юли може да се очаква частично възстановяване на туристическия сектор.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар