Асоциация Euromines: Европейският минен сектор е жизнено важен за зелената икономика до 2030 г.

в Новини

Европейската асоциация на минните индустрии Euromines коментира амбициите на ЕС за климата до 2030 г. и разработването на определени политики в тази посока в рамките на зелената сделка. Според организацията, европейският минерално-суровинен сектор е жизнено важен за постигането на минимум 50% от целите за климата до 2030 г. За целта Европа трябва да направи оценка на постижимо увеличаване на целите си за климата до 2030 г., основаващо се на изчерпателна оценка на въздействието. Европейската промишленост трябва да придобие ползи от същата защита срещу изместване на въглеродни емисии, дори и да се наложи да бъдат направени промени в целите за климата в следващите 10 години. Промишлеността се нуждае от достъп до конкурентни цени на електроенергията. Освен това трябва да продължи да извлича ползи от подкрепата си в инвестиции в продукти и технологии с ниски емисии на въглерод. Целта на Европа да стане първият климатично неутрален континент трябва да включва и интегриран международен последователен, устойчив и предвидим подход, казват от Euromines.

В същото време определянето на нови цели изисква оценка на въздействието въз основа на широк спектър от критерии. Икономическата рамка днес трябва да бъде създадена за инвестиции, които са съвместими с целта на климатична неутралност през 2050 г. Освен всичко друго, Европейската комисия трябва да оцени въздействието върху отделните сектори, необходимите инвестиции и произтичащите от това промени в настоящата законодателна рамка. Оценката на въздействието не трябва да се отнася само до паричната стойност на необходими ресурси за постигане на такава цел, но също така и за човешките ресурси, както и за суровините, необходими за подобна промяна. Само въз основа на резултатите от оценката може да се вземе стабилно политическо решение, посочват още от Европейската асоциация на минните индустрии.

Организацията Euromines е признат представител на европейската минна промишленост. В предприятията, които са нейни членове, работят над 350 000 човека и още четири пъти повече са индиректно заети. Компаниите обработват над 42 различни метали и минерали. Тя поддържа отношения с европейските институции на всички нива. Асоциацията предоставя услуги на своите членове по отношение на политиката на ЕС и служи като мрежа за сътрудничество и обмен на информация в рамките на сектора в Европа. Euromines приветства европейската зелена сделка и очаква тя да постави пред Европа пътя към нейното устойчиво бъдеще.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Новини

Отидете горе