Гледам Зеленски и го съжалявам – един изчерпан човек, избран за обречена кауза…

в Свят

Гледам Зеленски и го съжалявам – един изчерпан човек, избран за обречена кауза… Зеленски говори пред Европейския парламент.

Облечен семпло, дори небрежно, в нарушение на протокола.Така изглеждат героите, според пиарите му.

Веднага си представяш голяма зала с голяма маса, а около нея уморени генерали, измъчени и дори спящи / от умора, разбира се/.

Върху масата има карта на бойните действия, термоси и чаши с кафе, пепелници с тлеещи цигари.

Зеленски е прав – брадясъл, уморен, с военна униформа.Неуморим!Така изглеждат героите.

Едва успява да се преоблече в самолета за Лондон, после Париж и Брюксел.

Гледам го и виждам незрящ поглед, примигващ клепач, чувам гърлен глас , който едва се промъква през стиснати челюсти.Небрежно симптоматично докосване на носа – специфично поведение при специфична злоупотреба.

Повечето евродепутати не слушат, четат в телефоните си или го наблюдават озадачени.Виждам и презрение.Аплодисментите са вяли, неискрени.

Героят на дълбоката държава – един зависим човек, подготвян дълго, пленен от собствените си недъзи, насочван като марионетка.Жертва.Жертва като украинският народ -за да спечелят военно- промишлените комплекси и олигарси, за да потекат едни милиарди, с които ЕС щеше да реши климатичните проблеми, да построи детски болници, да финансира научни институти.

Третата световна война е в ход – икономическа, хибридна, с бойни действия, съпътствана от лъжи и игра на нерви.

Един немски депутат преди дни каза истината в Бундестага : “ Помнете Втората световна война – докато изпращахме танкове към Москва, руските танкове стигнаха Берлин.Два от тях още са тук – за да помним…Русия не може да бъде победена.

Всичко е за пари и влияние – както винаги.Цената е човешки животи, прекършена младост, осиротели семейства, болка, руини.

Една година САЩ, НАТО и ЕС воюват с Русия с лицемерното прикритие за мир.Осем години Русия търпи жестоки икономически санкции.

Резултата – не е победена.И няма да бъде – защото воюва за доброто в света, за човешкия дух, за правото ни на избор, за свободата ни.

Гледам Зеленски и го съжалявам – един изчерпан човек избран за обречена кауза…

Румяна Ченалова

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*