Гръцки град спря 5G заради опасност от стерилитет

в Новини

Въвеждането на 5G предизвиква редица спорове в обществото. Причината е негативното отразяване на вълните върху здравето на хората. Доказателство за това колко сериозно се приема този проблем са жителите на гръцкия град Каламата. Местните власти решиха да прекратят програма по въвеждането на 5G. Мотивът е опасност от стерилитет. Това се предвиждаше да бъде първият гръцки град, който да въведе 5G. Решението обаче беше променено след тричасов разгорещен дебат. Привържениците на забраната излязоха с мотива, че ако се въведе 5G това ще превърне хората в района в „морски свинчета с възможни сериозни последствия за общественото здраве, включително, ще даде отражение върху плодовитостта и стерилитета”.

В листовка разпространена преди гласуването по улиците на града се посочва, че „прилагането на високи нива на излъчване ще превърнат в „неплодовити” гражданите на Каламата, в допълнение на другите неблагоприятни въздействия върху здравето, и ще има шокиращ ефект върху нашия град, следователно допринася за цялостния демографски проблем на Гърция."

Остра реакция последва от страна на телекомуникационните компании, според които „технофобията и дигиталната неграмотност заплашват да ни върнат десетилетия назад".

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*