Лукашенко: Никога няма да станем част от Русия

в Свят

Беларус никога няма да влезе в състава на която и да е държава, дори Русия. Това заяви президентът на страната Александър Лукашенко на среща с депутати, съобщи ТАСС.

По думите на държавния глава, на преговорите за задълбочаване на интеграцията, Беларус и Русия не обсъждат темата за политическо взаимодействие, включително въпроса за създаване на общ парламент. Лукашенко увери, че няма да подпише интеграционни документи, които носят вреди на Минск.

Лукашенко отбеляза, че Москва е стратегически партньор на страната му, а добросъседските отношения между държавите са преминали проверката на времето.

„Ще кажа главното, че Руската федерация е наш стратегически партньор и там живеят наши братя. Това е партньор в икономическата, политическата и военната сфера. Беларуско-руските добросъседски отношения са изпитани във времето“, добави той.

Лукашенко подчерта, че в момента върху беларуско-руските отношения е фокусирано огромно внимание и интересът към тяхното развитие надхвърля границите на самите държави.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар