Експерт: Ако миналата година сметката за отопление е била 200 лева, тази ще е близо 600 лв.

в България

Експерт: Ако миналата година сметката за отопление е била 200 лева, тази ще е близо 600 лв. Сега вдигат цената на газа с 60%, за да не плашат хората.

Това са 60 % от сто, така че ще има ново увеличение на цената. А топлофикациите могат да въведат нови цени евентуално от януари.

Това коментира пред Нова тв Кремен Георгиев.

Като съберем всички увеличения на цената, се получава три пъти повече спрямо миналата година. Т.е. ако миналата година сметката за отопление е била 200, сега ще е 600 лева, допълни той.

Ако продължават така нещата, няма как да се стигне до нещо добро. Ако цените на топлофикациите останат непроменени, те ще изпаднат в невъзможност да си плащат горивото за осигуряването на услугата и ще спрат да работят, тъй като газовите топлофикации нямат алтернативно гориво, с което да заместят газа изцяло, допълни той.

Аз съм оптимист по отношение на следващите месеци. По един или друг начин зимата ще е я преживеем. Газ ще има.

Това коментира пред Нова тв Красимир Манов.

Шефът на Булгаргаз дойде от една фирма, за която се казва, че е „дъщерна“ на Газпром. След като правителството казва, че в държавата има хаос и разруха, защо не го махат този директор, а всички ние сега им наливаме 800 млн. лева, за да могат да продължат да купуват газ на тези високи цени.

Защо не отиде нито един в Турция да се опита да договори по-добри цени. Турция е хъб на Балканите и тя има излишъци от природен газ, посочи той.

Газ може да се внася от Турция и познавам хора, които вече се договарят и цените са съвсем други. Това защо не се прави? Правителството трябва да отговори на тези въпроси.

Целта е да се каже, че Газпром ни е необходим, а има изход друг. В момента всичко, което се прави е с цел Газпром да печели повече. За какво говорим?, посочи той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар