Куба намалява полетите от САЩ и други страни

в Свят

Куба обяви, че ще допуска по-малко полети от САЩ и други страни от 1 януари заради увеличаването на случаите на зараза с коронавируса, откакто отвори летищата си през ноември, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Кубинците, живеещи в чужбина, връщащи се от визита в чужбина или от шопинг зад граница, са разпространили вируса сред техните семейства и отвъд тях, нарушавайки карантината, обяви правителството.

Мексико, Панама, Бахамите, Хаити и Доминиканската република също са в списъка със страните, от които полетите ще бъдат намалени от 1 януари. Правителството не поясни колко полета дневно ще допусне.

В периода 1 ноември – 23 декември здравните власти съобщиха за 3782 нови случая на зараза, от които 71,5 процента са били посетители или техни директни контакти.

Куба сега тества посетителите при пристигане и отново след пет дни, ако не те са отседнали в хотели. Властите планират от 10 януари да изискват отрицателен тест за коронавируса от пътниците, който да е направен до 72 часа преди пристигането.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Свят

Отидете горе