Рашков разкри огромни злоупотреби в министерство на ИТН

в България

Рашков разкри огромни злоупотреби в министерство на ИТН

Вече близо година от МВР се провеждат упорити разследвания на дейността на различни длъжностни лица от управлението на Борисов, свързани тясно с конкретни фирми, на които в противоречие със законите е било възложено изграждането на автомагистрали в нашата страна.

В резултат на това по категоричен начин се установи, че на тези фирми, близки до кабинета „Борисов“, са отпускани авансово между 50%-80% от сумите, които е трябвало да бъдат изразходвани за строителство на различни пътища, включително АМ „Хемус“.

Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков на брифинг на „Продължаваме промяната“.

„Установихме, че тези държавни средства не са вложени за изграждане на пътищата, в изграждането на „Хемус“. Те са изразходвани за различни нужди, като е доказано, че някои фирми са получавали по сложен път от банките, чрез създаване на кухи фирми.

Използвали са безимотни хора, чрез които сумите са били теглени и получавани от определени банки и са заминали в неизвестна посока, подчерта вътрешният министър.

„Тези средства не е ясно къде се намират в момента и за какво се използват. Има данни, че са вложени в обекти, които удовлетворяват техните лични, корпоративни и други интереси. Мисля, че трябва МВР да изнесе тези данни публично и те да станат публично достояние“, посочи още Рашков.

Вътрешният министър уточни, че в Министерството на регионалното развитие се подготвят отново да финансират същите фирми, без да се потърси сметка за тези огромни финансови ресурси, които са потънали по времето на управлението на Борисов.

По думите му, все още няма внесени обвинителни актове, защото става въпрос за огромни схеми и е необходимо време, за да може да се извърши разследването.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар