Румъния избира президент

в Свят

Провежда се гласуването за втория кръг от президентските избори в Румъния. В страната отвориха врати 18 748 избирателни секции. В чужбина те са 835 за близо 4 милиона румънци.

След промяна в закона за изборите румънците в чужбина могат да гласуват от 22 до 24 ноември, както и по пощата. Първият кръг се проведе на 10 ноември. На днешния втори кръг президентът Клаус Йоханис ще се бори за втори мандат срещу доскорошната премиерка Виорика Дънчила.

Йоханис, издигнат от управляващата Национално-либерална партия, получи 37,82 на сто от гласовете на първия кръг. Кандидатката на Социалдемократическата партия Дънчила получи подкрепата 22,26 на сто от избирателите. Очаква се гласуването да продължи до 21 ч., но може да бъде удължено. Проучванията дават преднина на Йоханис, зад когото се очаква да застанат гласоподавателите, подкрепили другите кандидати на първи тур.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар