Стефан Пройнов: До всички колекционери и търговци – дебнат Ви!

в България/Новини


Стефан Пройнов: Искам да предупредя всички колекционери, търговци и антиквари, всички, които търгуват по интернет и използват куриерските фирми. Трябва да знаете, че службите имат достъп до системата на куриерските фирми и така те следят всяка една пратка. Има една хипотеза например, ако сте търговец, който си закупи три монети по 5000 лв.на стойност 15 000 лв. И след време ги пуснете за продажба в интернет всяка една по 6000лв. да речем и използвате опцията на куриерите наложен платеж. Автоматично според държавата вие имате 18 000 лв. печалба не оборот, който не сте декларирали.

В края на годината те ще проверят данъчната ви декларация, ако имате такава и ще започне разследване, ревизия и ще последва глоба и акт за неплатени 15% процента данък като физическо лице. Ако обаче декларирате, че сте придобили монети на стойност 15 000лв. дължимият данък ще бъде само 15% на онези 3000лв печалба. Та хубаво се хвалите и търгувайте, добре си мерете егото и се дразнете, но да знаете там има едни дето не спят и профилират и правят досиета и дебнат и после хоп баба меца на гости барабар с мечетата.

Това се отнася и сумарно за хората, който продават стотици неща на по-ниска цена, защото като се калкулират сумите на финала пак се получава серизна цифра, а данъчните само дебнат дето се казва да ебн@т.

Стефан Пройнов: Съвет – пускайте пратките си за продажба през различни хора за да не надминават оборотите ви за необлагаемият минимум иначе ви грози опасност да ходите и да доказвате доходи и приходи и да доказвате, че печалбата ви е далеч по-малка от засечените обороти примерно. А това си е разход на време, средства и пари естествено. Стефан Пройнов: Надявам се, че съм бил полезен!

Виж повече на Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар